De Knutsel Kerrieven

De Knutsel Kerrieven

Een caravan van meer dan 60 jaar oud 
 
De Knutsel Kerrieven is een kleine caravan van het merk Caravan International type Sprite 400. Ze is gebouwd in 1966 in Engeland. De Sprite caravan is één van de eerste lichtgewicht caravans, betaalbaar voor de gewone man, opgebouwd uit houten frame met aluminium buitenschil en fiberglas isolatie. Het ontwerp is van  Sam Alper (oud RAF piloot) op basis van kennis van houten vliegtuigconstructies gedurende zijn diensttijd bij de Royal Air Force in de 2e wereldoorlog.

Toen ik de Kerrieven kocht zag ze er niet zo mooi uit. Haar basis was wel goed. We hebben haar opgeknapt, geschilderd, gordijntjes vernaaid, lieveheersbeestjes laten uitzagen en erop aangebracht en zo meer. Hierbij hebben we zoveel mogelijk hergebruikt.

De grote voorluifel heb ik gemaakt van een oude tent van de Vrijbuiter, type Koekoek, en tafelzeil. Daarnaast zijn er twee retro voortenten bij, waarvan ik één gebruik wanneer het bij markten koud is, zodat we lekker beschut kunnen werken.

De Kerrieven is een warme, veilige plek voor individuele begeleiding en een blikvanger op festivals, markten, feesten enzovoort.

Share by: